26.12.07

Beteg pszichológus? Ki a beteg?

A Pszichológus és a Beteg

Az elmegyógyintézetben egy beteg megszerez egy kést, és elkezd futni az egyik pszichológus után, elkezdi kergetni.
Az orvos szalad, szalad. Teljesen kifáradva megáll egy szóba sarkában rettegve betegtől. De ekkor beteg és a pszichológus kezébe adja kést:
- Most Te vagy a fogó! Majd elrohan...

  • Hol vannak a hibák, a fenti pszichológus „viccben”?

A pszichológus az nem orvos (hanem egy nagyon beteg személy (i)segg), mert nem gyógyít testi betegségeket, bár lehet „dr”, azaz lehet doktori tudományos fokozata.
(Ez már önmagában is egy vicc, mivel a pszichológia egy áltudomány, tehát egy áltudomány doktorának lenni az olyan, mint a kábítószer kereskedők közt az, akit a többiek azért tisztelnek, mert már ő már ült börtönben! A pszichológus az csak egy ...)

A második hiba a fent viccben az, hogy a először beteg kezében van a kés, és nem a pszicho -lógós kezében. Köztudomású dolog, hogy nem az a beteg, akiknek az agyát felszabdalják, hanem az aki mások agyát szabdalja, hogy azt „gyógyítsa”. (Bár még ma is folynak pszichiátriai „agy műtétek”, és ezért egyre nehezebben fizet a TB, ezért manapság már a inkvizítori kínzás helyett a kábítószer-kereskedés a pszichók fő tevékenysége és bevételi forrása)

(Sose felejtsük el, hogy a pszichó, az pszichó legyen pszichológus vagy pszichiáter, mindegy. Bár ez ellen sok pszichológus tiltakozik, mert nem szeretnék magukat kitenni a pszichiáter "orvosokat" övező egyre növekvő gyűlöletnek és megvetésnek!)

Miért beteg a legtöbb pszichológus, és pszichiáter?
További információk a beteg pszichókról, itt:
Beteg Pszichológus, Beteg Pszichiáter

És itt egy ritka kivétel, a nem beteg pszichológus, és az egészséges pszichiáter:
Pszichológus (Szendi Gábor), Pszichiáter (Dr. Tomasz Szasz)

.